Onze motivatie

De afgelopen jaren heeft afstemming tussen onze drie instellingen en een gedeeld secretariaat geleid tot een onofficieel samenwerkingsverband en een netwerk van collega's.
Binnen de grotere GGZ instellingen bestaan lange wachtlijsten en wordt vaak gewisseld van behandelaar, waardoor het geheel erg onpersoonlijk aanvoelt, terwijl het om zeer persoonlijke en kwetsbare zaken gaat. Binnen onze instellingen proberen wij daar dan ook voor te waken.
We vinden het belangrijk om aansluiting te vinden bij de persoon achter de diagnose, zodat we samen kunnen onderzoeken wat echt gaat bijdragen aan een gelukkig en stabiel leven met minder of ondanks psychische klachten. 

De behandelingen worden gedaan door een van onze zelfstandige ervaren regiebehandelaren al dan niet in combinatie met medebehandelaren, denk aan psychologen, verpleegkundig specialisten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, dramatherapeuten, systeemtherapeuten en psychomotorische therapeuten.
Op die manier blijft elke collega doen waar hij het best in is met behoud van eigen verantwoordelijkheid en staat de cliënt en niet de organisatie centraal.Timmer Psychiatrie

Timmer Psychiatrie is met name gevestigd in Zutphen, maar ook in Eibergen.
De praktijk staat voor een multidisciplinaire benadering met zoveel mogelijk maatwerk.


Praktijk van der Laan

Hoofdzakelijk in Eibergen gevestigd, maar ook in Zutphen is behandeling mogelijk.

Daarnaast bieden we consultatie voor psychiatrische problematiek in de huisartsenpraktijk.

Praktijk Hermans

Praktijk Hermans biedt doelgerichte, heldere hulpverlening, die gebaseerd is op moderne wetenschappelijke inzichten en een prettig persoonlijk contact. 

De oprichters

Simone Timmer, psychiater

Mijn werk is mijn passie. Ik vind het steeds weer mooi om aansluiting te kunnen vinden bij de persoon achter de diagnose en samen te zoeken naar wat echt leidt tot een gelukkiger leven. 
Soms gaat het alleen om medicatie-begeleiding, maar vaak komen we ook uit bij de grote vragen die elke levensfase kenmerken.

Annemieke van der Laan, psychiater

Het bijzondere van dit werk is het ontmoeten van veel verschillende personen met uiteenlopende vragen. Ik houd ervan samen uit te zoeken wat er aan de hand is. 

Naast het vaststellen van een klinische diagnose gaat het ook om úw  persoonlijk verhaal; welke waarden zijn voor u van belang, op welke manier wordt u belemmerd in uw dagelijks functioneren en wat houdt u op de been?

Marc Hermans, klinisch psycholoog

Ruim 25 jaar ervaring als klinisch psycholoog/psychotherapeut in de GGZ heeft me geleerd dat ook moeilijke problemen begrepen en opgelost kunnen worden. Ons streven is de behandeling zo kort en doeltreffend mogelijk uit te voeren. Het belangrijkste is, dat u tevreden bent over het resultaat en hoe wij dat samen bereikt hebben.